Hoe lees ik de bandenmaat af?

Uw bandenmaat staat op de zijkant van uw huidige banden. Hierdoor zijn wij helaas niet in staat om u te vertellen welke bandenmaat u nodig heeft. Op deze manier kunt u uw bandenmaat zelf aflezen:

Bekijk de banden van uw auto, u dient zowel de voor- als achterbanden te bekijken. Sommige auto’s zijn namelijk met verschillende bandenmaten op de voor- en achteras uitgerust.

Standaard bestaat een bandenmaat uit 3 getallen met een toevoeging. het eerste getal is de breedte van de band, het tweede getal de hoogte en het derde getal de inch maat van het wiel. Een bandenmaat kan er bijvoorbeeld zo uit zien: 195/65 R15. De breedte is in dit geval 195, de hoogte 65 en de inchmaat 15.

Achter de bandenmaat staat een toevoeging zoals 92H. Dit cijfer geeft de loadindex en de snelheidsindex aan. De loadindex geeft het maximale draagvermogen van de band aan, de snelheidsindex de maximale snelheid die met de band gereden kan worden. U vindt in het bandenoverzicht welke load- en snelheidsindex waar voor staan.

Noteer uw bandenmaat op papier en bewaar deze bij uw autopapieren, zo heeft u uw deze altijd bij de hand.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be