Bridgestone

De goedkoopste Bridgestone van België.Gegarandeerd.

Bridgestone banden: de beste autobanden uit Japan

Het Japanse bedrijf Bridgestone wisselt stuivertje met het Amerikaanse Goodyear om het grootste bandenbedrijf ter wereld. Gemeten naar omzet is Bridgestone waarschijnlijk het grootste bedrijf. Het autobandenmerk heeft veel ervaring opgedaan in de autosport en is zo ook een onder consumenten bekend merk voor zomerbanden en winterbanden geworden.

Banden van de hoogste kwaliteit

Bridgestone werd in 1931 door Shojiro Ishibashi is opgericht en heeft z’n hoofdkantoor in Tokio. De naam van de oprichter betekent in het Nederlands ‘stenen brug’. Vandaar de internationale naam Bridgestone. Het merk heeft zich ontwikkeld tot een leverancier van banden van hoge kwaliteit voor veel verschillende voertuigen.

Het Japanse bedrijf volgde de Japanse autofabrikanten toen die fabrieken in het buitenland openden. In 1967 kwam Bridgestone naar Amerika en in 1988 nam het bedrijf de grote Amerikaanse bandenfabrikant Firestone over.

De belangrijkste activiteit van Bridgestone is de productie van banden voor personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens. Hiermee wordt zo’n 75% van de omzet behaald. Het overige deel van de productie bestaat uit rubber voor verschillende doeleinden. Inmiddels vindt zo’n 70% van de productie buiten Japan plaats.

Bridgestone zomerbanden

Dueler, Duravis, Ecopia, Potenza en Turanza. Het zijn bekende namen voor zomerbanden van Bridgestone. Nog steeds vind je Bridgestone zomerbanden onder auto’s die hoge prestaties onder zware omstandigheden moeten leveren. Bridgestone banden hebben hun goede naam ontleend aan de autosport, waaronder de Formule 1. Het feit dat Bridgestone ook banden levert voor vliegtuigen, wil zeggen dat het bedrijf de kwaliteit uitstekend op orde heeft. Bridgestone zomerbanden zijn vooral favoriet bij sportieve rijders. Zij roemen de stabiliteit die deze Japanse banden in snel genomen bochten bieden.

Het is niet voor niets dat Aston Martin voor de V8 Vantage S kiest voor Bridgestone autobanden. Qua technologie wordt ook veel geïnvesteerd in runflat banden. Speciale Bridgestone banden waarmee je met aangepaste snelheid kunt doorrijden na een lekke band. Zodat je veilig naar een garage kan rijden om de banden te laten wisselen.

Bridgestone winterbanden

Hoe scoren Bridgestone winterbanden in de ANWB Winterbandentest? Vaak heel goed! Zo was de Bridgestone Blizzak LM-32S de op één na beste winterband in de populaire maat 225/45 R17. Extreem winterweer zoals besneeuwde wegen en ijzel vormen geen probleem voor deze kwaliteitsband. Je houdt steeds perfecte grip op de ondergrond in combinatie met een zeer korte remafstand. Ook bij barre winterse omstandigheden als bijvoorbeeld een sneeuwstorm.

De nieuwste innovaties op het gebied van technologie zijn gebruikt om deze band maximale prestaties mee te geven. Vooral het stuurgemak valt op bij deze topband van Bridgestone: iedereen die Blizzaks onder zijn wagen heeft liggen, roemt het nauwkeurige stuurgedrag op natte en besneeuwde wegen. De Bridgestone Blizzak LM-32S is dan ook populair bij bezitters van 4×4’s en ruime sedans.

Bridgestone winterbanden garanderen in het algemeen een zeer goede grip op de weg. De veiligheid van jou en je medepassagiers staat bij deze producent hoog in het vaandel. Voor de meeste winterbanden geldt ook dat de rolweerstand laag is, wat ervoor zorgt dat de banden minder hard slijten. Dat is goed nieuws voor als je ook in de wintermaanden veel kilometers maakt.

Hier scoort Bridgestone goed op

Het merk Bridgestone staat sinds jaar en dag bekend als een kwaliteitsmerk dat uiterst veilige banden levert tegen betaalbare prijzen. Zowel de zomerbanden als de winterbanden van Bridgestone worden gezien als eerste keus banden. Een ander groot pluspunt van Bridgestone is dat de bandenslijtage altijd op een zeer laag niveau ligt.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be