Continental ContiWinterContact TS 810 Sport

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Continental ContiWinterContact TS 810 Sport scoort onder meer op:

  • Rijcomfort en veiligheid
  • Kortere remweg op droog wegdek
  • Veiligheid op natte en ijzige wegen
  • Uitstekende grip op sneeuw
  • Bescherming tegen aquaplaning

Continental ContiWinterContact TS 810 Sport

De Continental ContiWinterContact TS 810 Sport is speciaal ontwikkeld voor dynamisch rijgedrag in winterse omstandigheden. Deze uiterst sportieve winterband presteert het beste onder grotere personenauto’s en middenklassers. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen natte, besneeuwde of droge wegen: in alle gevallen kun je rekenen op eersteklas prestaties. Zowel op het gebied van veiligheid, remgedrag als rijcomfort.

Betrouwbaar en controleerbaar remgedrag in de winter is cruciaal voor je veiligheid en die van je medeweggebruikers. Met de Continental ContiWinterContact TS 810 Sport kun je daar absoluut op vertrouwen. Het loopvlak van de band zorgt voor veel tractie in sneeuw en regen, terwijl de unieke profieltekening ook een kortere remweg op droog wegdek oplevert. Bovendien staat de band garant voor een lange levensduur en maximaal rijcomfort.

Innovatieve bandentechniek

De ingenieurs van Continental hebben veel werk gemaakt van de ContiWinterContact TS 810 Sport. Zo resulteert het volledig asymmetrische profiel met 20% dikkere lamellen voelbaar tot extra grip op besneeuwde wegen. Ook de innovatieve ‘Sipe Spacers’ (die als wiggen fungeren en de groeven openhouden bij wegcontact) zorgen voor meer grip en tractie op sneeuw. Doordat de lamellen niet dichtgedrukt kunnen worden, ontstaat er bovendien een kortere remweg op nat wegdek door een verbeterde waterafvoer. Daarmee wordt het risico van aquaplaning meteen een stuk kleiner. Dit effect wordt nog eens versterkt doordat de ContiWinterContact TS 810 Sport meer lengtegroeven heeft dan de ‘gewone’ ContiWinterContact TS 810.

Intelligent en uniek profiel

In de ContiWinterContact TS 810 Sport is een innovatief polymeer verwerkt, waardoor goede prestaties op nat wegdek en optimale wintereigenschappen prima samengaan. Slimme slijtage-indicatoren in het profiel waarschuwen je tijdig wanneer de uitstekende wintereigenschappen van de band beginnen af te nemen.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be