Continental SportContact 5

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental SportContact 5 blinkt uit in:

  • Tractie
  • Bochtenstabiliteit
  • Laag brandstofverbruik
  • Excellente remprestaties
  • Lange levensduur

Continental SportContact 5

De Continental SportContact 5 is een populaire zomerband voor sportieve auto’s. Deze band staat steevast op een hoge positie in de top 100 autobanden. En dat is natuurlijk niet voor niks.

Voor sportieve rijders zijn deze opvolgers van de SportContact met typenummer 3 dan ook perfecte Continental zomerbanden. De band wordt ook vaak toegepast onder SUV’s. Vergeleken met zijn voorganger is hij op drie belangrijke punten verbeterd.
Ter eerste heeft de Continental SportContact 5 een kortere remweg onder alle weersomstandigheden. Ten tweede heeft hij een sterk verbeterde tractie en zeer goede veiligheid in bochten. En ten derde is het brandstofverbruik met dit typenummer sterk gedaald en gaat de band veel langer mee. Ook heeft de ContiSportContact 5 zeer goede grip op nat wegdek.

Tests zomerbanden

De Continental SportContact 5 gaat inmiddels al een aantal jaren mee en wist in die tijd verschillende prijzen in de wacht te slepen. Regelmatig eindigt de zomerband als best getest in onafhankelijke tests. Vaak gaat de strijd in de top van deze testen tussen de Michelin Pilot Sport, de Dunlop Sport en de ContiSportContact series.

Zomerbanden testen:

ANWB 2016 (Zomerbandentest 225/45 R17) (1e plaats)

Black Chili

Het geheim van het succes van de Continental SportContact 5? Black Chili. Het klinkt als een exotisch gerecht, maar het is een uniek rubbermengsel dat zorgt voor uitstekende prestaties in jouw Continental-banden. Het werd oorspronkelijk geïntroduceerd voor mountainbikes, maar bleek ook uitstekend van toepassing voor personenwagens en zelfs voor lichte vrachtauto’s. Black Chili zorgt voor een 26% lagere rolweerstand, een stijging van 30% in grip en een stijging van 5% in de levensduur van het loopvlak.

Optimaal wegcontact

De Continental SportContact 5 doet z’n naam eer aan. Het is een band waarmee je sportief kunt rijden en die tegelijkertijd optimaal contact houdt met de weg. Niet voor niets is dit de keuze van veel bestuurders van sportieve auto’s en SUV’s. Veel beter dan deze vind je jouw zomerbanden niet. Deze banden zijn geschikt voor zowel stalen velgen als aluminium velgen.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar vind ik mijn bandenmaat? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maten die op die band staan aangegeven is de maat die onder jouw auto past!

Bestel nu je Continental SportContact 5 banden online en profiteer van gratis verzending!

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be