Continental WinterContact TS 860

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Continental WinterContact TS 860 scoort onder meer op:

  • Kortere remweg op sneeuw
  • Veiligheid op natte en ijzige wegen
  • Uitstekende grip op elk wegdek
  • Extra snelle waterafvoer
  • Gunstig brandstofverbruik

Continental WinterContact TS 860

De Continental WinterContact TS 860 is een uitstekende keuze voor middenklassers en grote auto’s. Deze robuuste winterband geeft je onder alle omstandigheden een permanent gevoel van veiligheid. Zijn prestaties op droog, nat en besneeuwd wegdek zijn ronduit indrukwekkend.

In vergelijking met zijn voorganger remt de Continental WinterContact TS 860 circa 5% beter op besneeuwde wegen. Ook het rijcomfort is erop vooruitgegaan, terwijl de winterband nergens heeft ingeleverd qua kilometrage en rolweerstand. Voor strenge winters en regenachtige dagen heb je aan deze band dan ook een betrouwbare partner.

Technologie van de toekomst

Continental heeft in de WinterContact TS 860 verschillende technologieën verwerkt, die de band naar een hoger niveau tillen. Uniek is het ‘Cool Chili Compound’, een rubbersamenstelling met verhoogd percentage silica, waardoor het materiaal bij lage temperaturen flexibeler blijft dan ooit. Dit verbetert uiteraard de grip op de weg en verkort de remweg aanzienlijk. Ook het profiel van de band, dat is opgebouwd uit speciale 3D-groeven met meer lamellen en blokken, draagt hieraan bij.

Verhoogde sneeuwgrip en snelle waterafvoer

Het unieke ‘SnowCurve-principe’ verhoogt de sneeuwgrip in bochten. En een extra afwateringskanaal in het loopvlak zorgt voor zeer snelle afvoer van water. Het gevolg is een beter contact tussen band en weg, waardoor je met de Continental WinterContact TS 860 verrassend goed blijft remmen op natte en gladde wegen.


De opvolger van deze band is de Continental WinterContact TS 850.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Continental WinterContact TS 860

15 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be