Dunlop

De goedkoopste Dunlop van België.Gegarandeerd.

Dunlop banden: geen compromissen op het gebied van veiligheid

Dit bandenmerk uit Groot-Brittanië is groot geworden met racen. Daar draait het allemaal om prestaties en veiligheid. Nuttige eigenschappen die je graag terug wilt zien in de Dunlop zomerbanden en Dunlop winterbanden onder je eigen auto. Dunlop is vandaag de dag niet alleen bekend als fabrikant van banden, maar ook van sportartikelen en kledingaccessoires, hoewel deze activiteiten losstaan van de productie van autobanden.

Banden van premium kwaliteit

Dunlop begon in 1888 in Groot-Brittannië. Wist je dat oprichter James Boyd Dunlop officieel geldt als de uitvinder van de autoband? Hij kwam op het idee om een met lucht gevulde slang om het wiel van de driewieler van zijn zoontje te leggen. Een uitvinding voor een stuk speelgoed legde zo het fundament voor een wereldwijde transportrevolutie. En nog altijd maken we dagelijks in groten getale gebruik van deze geweldige uitvinding. Dunlop is een gerespecteerd banden merk in de wereld.
Dunlop banden is anno nu voor driekwart eigendom van de Amerikaanse bandenreus Goodyear en voor een kwart van het Japanse Sumitomo. Al in de jaren tachtig scheidde Dunlop Tyres zich af van Dunlop Rubber, dat onder andere tennisballen en andere sportartikelen maakt, deze tak is onder andere de vaste supplier van de KNLTB. De Europese vestiging van Dunlop wordt vandaag de dag geleid vanuit Brussel. Het bedrijf hanteert de slogan: banden waarop je kan vertrouwen. Als bewijs worden de meer dan 100 jaar ervaring in de racewereld en de talrijke innovaties opgevoerd, dit kan bijna geen enkel ander merk in de wereld zeggen. Volgens eigen zeggen heeft Dunlop een passie voor rijden en voor iedereen die van rijden houdt.
Nog steeds is Dunlop groot in de autosport. Maar het is nu ook een toonaangevende fabrikant van banden voor personenauto’s, SUV’s en vrachtwagens. De Dunlop service staat hoog aangeschreven in de bandenwereld, een servicecentrum is altijd in de buurt.

Dunlop zomerbanden

Dunlop doet het goed als zomerband voor sportieve en snelle auto’s. Tijdens de ANWB Zomerbandentest 2016 wist de Dunlop Sport BluResponse in de maat 185/65 R15 vier sterren in de wacht te slepen. Daarmee werd hij de op twee na beste band in z’n categorie. Volgens de jury valt deze zomerband op door de goede prestaties op droog en nat wegdek en door de slijtvastheid.

Dunlop winterbanden

Hoe scoort Dunlop als winterband? Twee populaire Dunlop winterbanden zijn de Dunlop Winter Sport 4D en de Dunlop Winter Response 2. Beide banden wisten hoge ogen te gooien bij de ANWB Winterbandentest. De eerste band scoorde in de maat 195/65 R15 ook in de tests van Autovisie en de Duitse GTÜ Winterbandentest.
Dunlop heeft ook een aantal 4-seizoenenbanden in het assortiment. Zo zijn daar de Dunlop K Touring All Season, de Grandtek Touring All Season, de Dunlop SP 4 All Season en de Dunlop Sport 01 All Season.

Dunlop blinkt uit in

Dunlop banden hebben altijd hoge ogen gegooid in de autosport. Handling op droge en natte wegen en betere beheersbaarheid in snelle bochten stonden steeds voorop. En dat doen ze nu nog steeds. Dunlop levert banden aan bijvoorbeeld de MotoGP en de 24 uur van Le Mans, dat niet alleen een uitputtingsslag voor bestuurders is, maar ook een zware proef voor de banden onder hun auto’s. Dunlop banden zorgen voor een broodnodige power up met betrekking tot de prestaties op het circuit.
Dunlop banden staan synoniem voor prestaties én veiligheid. Bezitters van auto’s die veel moeten presteren kiezen vaak voor Dunlop zomerbanden of Dunlop winterbanden. Bezitters van 4WD’s kiezen voor de sublieme Dunlop Grand Trek AT2. Want ook op het gebied van 4×4 heeft Dunlop een naam hoog te houden.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be