Dunlop SP Winter Sport 3D

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Dunlop SP Winter Sport 3D scoort onder meer op:

  • Veilig en comfortabel rijgedrag
  • Goede grip op sneeuw en ijs
  • Stabiele wegligging in winters weer
  • Gunstig brandstofverbruik
  • Lange levensduur

Dunlop SP Winter Sport 3D

De Dunlop SP Winter Sport 3D is een sportieve en stoere winterband, bedoeld voor sportwagens en personenauto’s van klein tot groot. Hij presteert bijzonder goed in normale en zelfs extreme winterse omstandigheden, waaronder besneeuwde en ijzige wegen. Maar ook op een droog en nat wegdek. Daarnaast is deze band ook beschikbaar in maten met meer draagvermogen (extra load). Diverse bekende automerken bevelen deze band aan voor de winter. Geen wonder dat we hem in de Winterbanden Top 100 bij de beste 50 aantreffen.

Typerend voor de Dunlop SP Winter Sport 3D is de perfecte balans tussen veiligheid en rijcomfort. Daarbij speelt de unieke Dunlop Touch technologie een belangrijke rol. Op droog, nat en winters wegdek blijft de tractie bijvoorbeeld zeer goed. De wegligging is buitengewoon stabiel en de remprestaties zijn overtuigend. Verder is de stuurrespons zo nauwkeurig, dat je je auto ook in de winter prima onder controle kunt houden.

Profiel met sterke eigenschappen

Om de winter te kunnen trotseren is er aandachtig naar het profiel van de Dunlop SP Winter Sport 3D gekeken. Wat direct in het oog springt zijn de drie aparte lamellen op bepaalde delen van de band. Ze creëren een compact schoudervlak waardoor je je auto beter kunt handlen en stabieler op de weg ligt. Voor een nog betere grip en flexibiliteit bij lage temperaturen is er silica verwerkt in de rubbermix. Dit heeft nog meer voordelen, zoals een gunstig brandstofverbruik en tragere slijtage dus een langere levensduur. Ten slotte bevat het profiel lengtegroeven om water en gesmolten sneeuw snel af te voeren, zodat aquaplaning geen serieus risico meer vormt.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maat die op die band staat aangegeven is de maat die onder jouw auto past! Er zijn een tal van beschikbare maten in assortiment. Daarnaast staat deze band ook nog eens bijzonder mooi op stalen velgen.

Bestel nu je banden online en wij versturen je banden gratis!


Deze band heeft de Dunlop SP Winter Sport 3D vervangen.
De opvolger van deze band is de Dunlop SP Winter Sport 4D.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Dunlop SP Winter Sport 3D

15 Inch

21 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be