Dunlop SP Winter Sport 4D

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Dunlop SP Winter Sport 4D scoort onder meer op:

  • Prima grip en tractie op sneeuw
  • Stabiele wegligging bij elk weer
  • Maximaal rijcomfort
  • Ongekende stuur- en remprestaties
  • Lange levensduur

Dunlop SP Winter Sport 4D

De Dunlop SP Winter Sport 4D is een opzienbarende winterband voor compacte en middenklasse personenauto’s. De Dunlop SP Winter Sport 4d heeft een innovatief profiel en levert mede hierdoor absolute topprestaties onder alle omstandigheden. Het resultaat is een hoge mate van rijcomfort, veiligheid en duurzaamheid. Geen wonder dat deze high performance winterband zo gewild is.

In het dagelijks verkeer blijkt pas echt hoe goed de Dunlop SP Winter Sport 4D zich staande houdt in winters weer. De remprestaties op sneeuw en natwegdek zijn indrukwekkend, terwijl je je auto met ongekende nauwkeurigheid over elk wegdek stuurt. Samen met een uiterst stabiele wegligging en opmerkelijk weinig bandengeluid zorgt deze band voor een rustige, veilige en comfortabel rit. De SP Winter Sport is geschikt voor stalen velgen alsmede voor aluminium velgen.

Profiel met unieke 4D-lamellen

De Dunlop Winter Sport 4D dankt zijn naam aan de unieke 4D-lamellen, die zorgen voor een ongekende grip. Daarnaast creëren de speciale blokken in het profiel een uitzonderlijk groot contactvlak, wat resulteert in zeer goede tractie op besneeuwde en ijzige wegen. Slim geplaatste groeven voeren water en sneeuw extra snel af, waarmee ook het gevaar van aquaplaning sterk afneemt. De lage rolweerstand levert een brandstofbesparing en een beperkte CO2-uitstoot op, waarmee ook het milieu is gediend. En de band heeft een speciale velgbescherming, die krassen en beschadigingen op de velg zoveel mogelijk voorkomt. Deze band staat voor veiligheid en sportiviteit, ook in de winter.

Tests winterbanden

De Dunlop SP Winter Sport 4D is een winterband die telkens weer opzien baart tijdens bandentests. Onder andere van Autoweek (waarin de band in 2014 testwinnaar was), van de ANWB en het Duitse GTÜ (waarin de band diverse derde en vierde plaatsen behaalde).

winterbanden testen:

ANWB 2012 (Winterbanden test 215/65 R16) (2e plaats)
ANWB 2014 (Winterbanden test 195/65 R15) (3e plaats)
ANWB 2012 (Winterbanden test 205/55 R16) (4e plaats)

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maten die op die band staan aangegeven is de maat die onder jouw auto past!

Bestel nu je banden direct online en profiteer van gratis verzending!

De opvolger van deze band is de Dunlop SP Winter Sport M3.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Dunlop SP Winter Sport 4D

15 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be