Dunlop Sport BluResponse

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Dunlop Sport Blurepsonse scoort onder meer op:

  • Sterk remgedrag op alle wegen
  • Maximale veiligheid
  • Uitzonderlijk rijcomfort
  • Prima grip op elk wegdek
  • Optimale wegligging

Dunlop Sport BluResponse

De Dunlop Sport Bluresponse is een superieure zomerband met overtuigende rijeigenschappen. Hij is met name geschikt voor sportieve personenauto’s en presteert uitstekend op nat en droog wegdek. Op alle aspecten van veilig en comfortabel autorijden scoort deze band buitengewoon goed. Niet voor niets staat hij dan ook zeer hoog in de Banden Top-100.

Onder alle omstandigheden zijn comfort, grip, stabiliteit en stuurprecisie perfect in balans bij de Dunlop Sport Bluresponse. Daarnaast is deze autoband bijzonder stil en duurzaam. Hierdoor is hij voor jou én het milieu een echte aanwinst.

Uitstekende remprestaties

Het profiel van de Dunlop Sport Bluresponse is zeer doordacht ontworpen, met toepassing van polymeren uit de autosport. Aan de buitenkant van het loopvlak zitten stijve profielblokken, waardoor je tijdens het rijden en remmen een beter wegcontact hebt. De Dunlop sp sport Bluresponse heeft een tot wel 3 meter kortere remweg.

Uitgekiende rubbermix

Voor de Dunlop Sport Bluresponse werd een speciale rubbersamenstelling ontwikkeld. Samen met de grote centrale groeven op het asymmetrisch profiel zorgt dit voor een snelle afvoer van overtollig water op een nat wegdek. De weerstand tegen aquaplaning neemt hierdoor toe en je houdt meer grip en controle over je auto op natte wegen.

Stil en zuinig

Dankzij het bijzondere aerodynamische ontwerp van het profiel ondervindt de Dunlop Sport Bluresponse minimale luchtweerstand. Daarbij zorgen de gesloten schoudergroeven voor een merkbare vermindering van het bandengeluid. Je rit wordt daar stiller en dus comfortabeler van. Verder slijt de zomerband minder snel door de unieke rubbermix en een 30% lagere rolweerstand dan zijn voorgangers. Hij gaat dus langer mee en verbruikt minder brandstof, wat uiteindelijk ook weer een lagere CO2-uitstoot oplevert. En dat is weer prima voor het milieu.

Tests zomerbanden

De Dunlop Sport Blurepsonse is een zomerband die zich telkens weer bewijst tijdens verschillende (internationale) tests. Onder andere van de ANWB (waarin de band eenmaal zelfs testwinnaar werd) en diverse andere organisaties (waarin de band vaak in de top eindigde met vier van de vijf sterren).

Zomerbanden testen:

ANWB 2016 (Zomerbandentest 185/65 R15) (3e plaats)
ANWB 2014 (Zomerbandentest 195/65 R15) (3e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 185/60 R14) (5e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 205/55 R16) (5e plaats)

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar vind ik mijn bandenmaat? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maten die op die band staan aangegeven is de maat die onder jouw auto past!

Bestel nu je banden direct online, dan worden de banden gratis verstuurd (geen verzendkosten).

Deze band heeft de Dunlop SP Sport FastResponse vervangen.
De opvolger van deze band is de Dunlop Sport BluResponse.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Dunlop Sport BluResponse

16 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be