Falken

De goedkoopste Falken van België.Gegarandeerd.

Falken banden: high-performance banden

Het bandenmerk Falken is vooral bekend bij liefhebbers van autosport en tuning. Falken levert high-performance banden voor voor races en is verbonden aan de 24-uurs races op de Nürburgring in Duitsland. Vandaag de dag kun je ook je ‘gewone’ zomerbanden en winterbanden van het merk Falken kopen.

Snel gegroeid

Op de Nederlandse markt is Falken een relatief nieuw merk. Het merk is zo’n 25 jaar geleden op de Japanse markt geïntroduceerd, als specialist in high-performance banden. De laatste tijd groeit het merk snel. Het bedrijf kan banden voor het overgrote deel van de vervangingsmarkt leveren. Falken banden maakt tegenwoordig onderdeel uit het het Japanse concern Sumitomo Rubber Industries, waar ook Dunlop Tyres deel van uitmaakt. Dit moederbedrijf staat op de 6de plek van de grootste bandenfabrikanten ter wereld.

Falken heeft 5 productiefabrieken. Er staan er 4 in Japan en 1 in Thailand. De fabrieken staan bekend om hun moderne technologie. De Falken banden die uit deze fabrieken rollen, voldoen dan ook aan de hoogste eisen. De wens van Falken is om binnen afzienbare tijd tot de top van de bandenmarkt te behoren en als A-merk gezien te worden.

Special Eyes

Een van de bandentypes van Falken banden werd door De Nieuwe Band – een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, VROM en Agentschap NL – verkozen tot een van de stilste autobanden van Nederland, met een perfecte grip in natte weersomstandigheden.

Een andere bijzondere innovatie van Falken is de introductie van Special Eyes. Deze technologie houdt de slijtage van de band in de gaten. De bestuurder van de auto krijgt een waarschuwing als het profiel niet diep genoeg meer is.

Zomerbanden van Falken

Falken maakt graag gebruik van zijn imago in de autosport en presenteert zijn zomerbanden met de kreet: ‘high performance op het wegdek’. Volgens eigen zeggen staat Falken voor maximale veiligheid en controle en bieden Falken banden optimaal comfort.

Bekende high-tech banden van Falken zijn de Azenis en de Ziex. De eerste serie staat voor optimale grip en prestaties, de tweede voor sportiviteit in combinatie met zuinigheid.

Falken winterbanden

Met de Falken Eurowinter-lijn heeft het merk een uitstekende winterband ontwikkeld, die aan alle strenge eisen voldoet. Het innovatieve rubbermengsel bevat een hoog gehalte aan silica. Het profiel heeft verbeterde polymeerverbindingen en een minimaal afrolgeluid. Je kunt rekenen op uitstekende prestaties op sneeuw en ijs.

Wil je het hele jaar door met een Falken band rijden? Dan kun je kiezen voor de Euroall Season AS200. Deze band is de testwinnaar van AutoBild in 2013 en beschikt over een goede tractie en korte remwegen op sneeuw. Ook zorgt deze 4-seizoenenband voor een prettig stuurgevoel en een stabiele wegligging met weinig afrolgeluid.

Naast banden voor personenauto’s heeft Falken ook banden voor 4×4 en SUV, bestelwagenbanden en vrachtwagenbanden in het assortiment.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be