Goodyear

De goedkoopste Goodyear van België.Gegarandeerd.

Goodyear banden: kwaliteitsbanden uit Amerika

Het Amerikaanse Goodyear is de grootste banden- en rubberproducent ter wereld. Al in 1898 werd Goodyear opgericht. Het bedrijf wist vele innovaties op zijn naam te krijgen. Goodyear zomerbanden en Goodyear winterbanden worden geroemd om hun kwaliteit en technische innovatie.

Een grote producent van autobanden

Goodyear is na het Japanse Bridgestone en het Franse Michelin de grootste fabrikant van autobanden. Er werken zo’n 66.000 medewerkers voor het bedrijf en de omzet bedraagt maart liefst 16,4 miljard dollar. In 2015 wist Goodyear zo’n 166 miljoen autobanden te verkopen.

Logisch dat je Goodyear onder veel auto’s gemonteerd ziet. Zowel af-fabriek als in de vervangingsmarkt worden auto’s van alle merken uitgerust met Goodyear banden. Naast banden voor personenauto’s produceert Goodyear ook banden voor vrachtauto’s, vliegtuigen en zware machines.

Naast bandenproducent is Goodyear ook rubberfabrikant. Het bedrijf levert rubber voor schoenzolen, brandslangen en voor onderdelen in elektronica als printers.

Premium kwaliteit

Goodyear begon al in 1898 met de productie van banden. De oprichter was Frank Seiberling. Hij noemde zijn bedrijf naar Charles Goodyear, de ontdekker van het vulkaniseren, een chemisch proces dat sterke dwarsverbindingen in kunststoffen maakt. Meneer Goodyear is echter nooit bij het bedrijf betrokken geweest. De schoen met de vleugel was al vanaf het begin af aan het beeldmerk voor het bedrijf. Nog steeds wordt dit beeld gebruikt in het logo. Goodyear is trots op het rijke verleden.

Vandaag de dag biedt het concern een groot assortiment aan zomerbanden, winterbanden en 4-seizoenenbanden. Daarmee is Goodyear nummer één in zowel Noord- als Zuid-Amerika. In Europa is het Amerikaanse bedrijf de op één na grootste bandenfabrikant. Goodyear legt zich toe op banden van premium kwaliteit, tegen een redelijke prijs. De producten van Goodyear barsten van de kennis en innovatie, die in ruim een eeuw ervaring met het maken van autobanden tot stand is gekomen. Goodyear banden verschijnen dan ook steevast in de lijstjes met aanbevolen banden tijdens tests met zomerbanden of winterbanden.

Een populaire Goodyear zomerband is de EfficientGrip Performance. Ook de GoodYear Eagle F1 Asymmetric 3 gooit hoge ogen. Een populaire all-seasonsband is de Vector 4 Seasons GEN 2.

De voordelen van Goodyear banden

Kies je voor Goodyear winterbanden of Goodyear zomerbanden, dan kies je voor innovatie en bekroonde kwaliteit. Met Goodyear banden onder jouw auto kun je onder alle omstandigheden met een gerust hart de weg op. Goodyear blinkt uit in levensduur, prestaties, grip en stuurrespons. De grip van de Goodyear banden is zowel op droog wegdek alsmede op een nat wegdek uitstekend. Het is een echte rijdersband. Dan blijkt ook wel uit de toonaangevende automerken die kiezen voor Goodyear banden als eerste montage onder hun voertuigen. Onder andere Porsche, Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volkswagen en Ford kiezen voor Goodyear.

Goodyear Vector 4Seasons

De Goodyear Vector 4Seasons (verkrijgbaar in onder andere de types SUV, XL en G2) is zoals de naam al zegt een band die speciaal ontwikkeld is om het hele jaar door mee te rijden. De band past zich automatisch aan het weertype en jouw rijstijl aan. Daarvoor beschikt deze all-seasonband over de bijzondere Weather Reactive SmarTRED-technologie.

Ook onder winterse omstandigheden presteert de Goodyear Vector 4Seasons uitstekend. De band is voorzien van het sneeuwvloksymbool, zodat je er zeker van kunt zijn dat hij aan alle eisen van een winterband voldoet. Met zo’n symbool mag je ook daar rijden waar winterbanden verplicht zijn.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be