Goodyear GT3

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Goodyear GT3 scoort onder meer op:

  • Perfect remgedrag op alle wegen
  • Nauwkeurig stuurgedrag
  • Uitzonderlijk stil rijcomfort
  • Oog voor het milieu
  • Gunstig brandstofverbruik

Goodyear GT3

De Goodyear GT3 is en blijft een opmerkelijke zomerband die voldoet aan alle hoge eisen van veiligheid en rijcomfort. Hij past onder uiteenlopende autotypen, van compacte stadsauto’s tot personenwagens uit de middenklasse. Sterk punt van deze band is zijn respect voor het milieu, wat goed tot uitdrukking komt in de bijzondere materiaalkeuze en het hele productieproces.

Hoewel de band al een tijdje op de markt is, blijft hij zijn waarde keer op keer bewijzen. Over zijn grip en wegligging zijn veel automobilisten onverminderd enthousiast. Remmen en sturen gaat soepel en gecontroleerd, waarbij de band zowel op droog als nat wegdek zeer betrouwbaar presteert. Ook het geluidsniveau is ongekend laag. Kortom, met deze band kun je elke dag weer veilig van een stille en comfortabele rit genieten.

Zuinig en doordacht

Als je het milieu en zuinigheid belangrijk vindt, kun je bijna niet om de Goodyear GT3 heen. Tijdens het productieproces wordt al bewust minder energie gebruikt, waarmee de eerste winst voor het milieu al binnen is. Voor de band zelf wordt maïszetmeel gebruikt in plaats van de gebruikelijke aardolieproducten. En ook de benodigde maïs wordt weer op milieuvriendelijke wijze gekweekt. Daarnaast heeft deze autoband een lage rolweerstand, waardoor hij zuiniger met brandstof omspringt en minder CO-uitstoot veroorzaakt. De brandstofbesparing kan wel 5% bedragen ten opzichte van wat je gewend bent. Allemaal zaken die het milieu én jou ten goede komen.

Bijzonder profiel

Voor de centrale profielblokken paste Goodyear haar gepatenteerde 3D-BIS-technologie® toe. Het loopvlak is daarbij voorzien van speciale groeven in de lengterichting en ook de schouderblokken hebben een bijzonder groevenpatroon. Verder staan de profielblokken op ideale afstand van elkaar. De rubbersamenstelling gaat uit van Goodyear’s exclusieve BioTRED-technologie. De radiaallamellen zijn opvallend smal. Deze combinatie van factoren zorgt onder meer voor een kortere remweg, doordat de grip en het wegcontact flink zijn verbeterd. Ook de afvoer van overtollig water op de weg verloopt snel, wat extra bescherming tegen aquaplaning betekent.


Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Goodyear GT3

14 Inch

15 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be