Goodyear UltraGrip 8

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Goodyear UltraGrip 8 scoort onder meer op:

  • Veilig wegcontact bij elk weer
  • Maximale bestuurbaarheid
  • Enorme grip op winters wegdek
  • Hoge weerstand tegen aquaplaning
  • Gunstig brandstofverbruik

Goodyear UltraGrip 8

De Goodyear UltraGrip 8 is een winterband met vele veilige en comfortabele rijeigenschappen. Hij is zeer geschikt voor personenauto’s uit de compacte en middenklasse. Naast prachtige prestaties onder alle winterse omstandigheden, biedt de band ook brandstofbesparende innovaties waarmee je zuiniger kunt rijden en het milieu kunt ontzien. Dankzij de bovengemiddelde prestaties van de band staat deze dan ook op een stevige positie in de Winterbanden Top-100.

In deze band komen vele goede eigenschappen samen. Zo is de tractie in sneeuw een bijzonder sterk punt van de Goodyear UltraGrip 8. Dit zorgt voor een kortere remweg op sneeuw. Daarnaast bieden deze banden extra grip op winterse wegen en dragen bij aan jouw veiligheid en rijcomfort op winterse wegen. Ondanks zijn overtuigende prestaties blijkt deze band ook nog eens opmerkelijk duurzaam te zijn. Je kunt er dus langer mee doen voordat hij aan vervanging toe is. En mocht je hem toch moeten vervangen, ga dan voor de opvolger: De UltraGrip 9.

Technologie van de toekomst

In deze zeer goede band verwerkte Goodyear haar gepatenteerde 3D-BIS-technologie®. Een in elkaar grijpend bloksysteem, waarmee de remweg op sneeuw gemiddeld wel een meter korter is dan bij andere winterbanden. Door een verbeterd contact tussen rubber en weg krijg je meer grip en controle op nat wegdek. Je kunt je auto dus in de winter nog makkelijker handelen en besturen. Ook heeft de Goodyear UltraGrip 8 een slim V-profiel met dubbele groeven, waardoor water en sneeuw snel worden afgevoerd waardoor er extra grip op winterse wegen en nat wegdek ontstaat.

Dubbele besparing

Bij de ontwikkeling van de Goodyear UltraGrip 8 is niet alleen naar veiligheid, comfort en prestaties gekeken. Ook duurzaamheid en het milieu kregen uitgebreid aandacht van de ingenieurs. Zo leiden de lichte karkasstructuur en de lage rolweerstand tot een gunstig brandstofverbruik. Met andere woorden: meer kilometers met één tank en minder CO2-uitstoot.

Tests winterbanden

De Goodyear UltraGrip 8 is een winterband die voortdurend de show steelt tijdens verschillende bandentests. Onder andere van AutoReview (waarin de band testwinnaar was) en van de ANWB winterbandentest (waarin de band prachtige derde en vierde plaatsen bereikte).

Winterbandentesten:

ANWB 2012 (Winterbanden test 205/55 R16) (3e plaats)
ANWB 2012 (Winterbanden test 215/65 R16) (4e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 225/45 R17) (5e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 185/60 R15) (6e plaats)
ANWB 2012 (Winterbanden test 165/70 R14) (7e plaats)

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maten die op die band staan aangegeven is de juiste bandmaat die onder jouw auto past! Er zijn een tal van beschikbare maten in assortiment.

Bestel nu je banden online en profiteer van gratis verzending!


Test resultaten

Test resultaten

ANWB 2012 (Winterbanden test 205/55 R16) (3e plaats)
ANWB 2012 (Winterbanden test 215/65 R16) (4e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 225/45 R17) (5e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 185/60 R15) (6e plaats)
ANWB 2012 (Winterbanden test 165/70 R14) (7e plaats)

Deze band heeft de Goodyear UltraGrip 8 vervangen.
De opvolger van deze band is de Goodyear UltraGrip 9.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Goodyear UltraGrip 8

19 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be