Goodyear UltraGrip 9

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Goodyear UltraGrip 9 scoort onder meer op:

  • Veilig wegcontact bij elk weer
  • Optimaal remgedrag op natte en droge wegen
  • Goede tractie in de sneeuw
  • Hoog rijcomfort
  • Gunstig brandstofverbruik

Goodyear UltraGrip 9

De Goodyear UltraGrip 9 is een winterband waarin de allernieuwste technologieën zijn verwerkt. Hij komt helemaal tot zijn recht onder SUV’s en gespierde middenklassers en is vooral bedoeld voor gebruik op asfalt.

Als opvolger van de populaire Ultra Grip 8 heeft hij dezelfde sterke rijeigenschappen – en meer. Dit levert onder meer een zeer hoge positie op in de Winterbanden Top-100. De band staat, zoals de naam al doet vermoeden, bekent om zijn ultra grip.

De Goodyear UltraGrip 9 winterband presteert uitstekend in de sneeuw, op nat wegdek en droog wegdek. Dat merk je vooral bij de maximaal toegestane snelheden (vanaf 120 k/m). Daarnaast is er ook een extra load variant beschikbaar. Dit betekent dat er een hoger draagvermogen is aangegeven door de fabrikant.

Ten opzichte van zijn voorganger zijn de wegligging en tractie opnieuw verbeterd. Het resultaat is beduidend meer rijcomfort en de veiligheid is erop vooruit gegaan. Dit heeft als gevolg dat je minder kans hebt op een lekke band. Daarnaast gedraagt de autoband zich uitermate wendbaar en hij blinkt uit in stuurprecisie, wegcontact en stabiliteit.

Ten slotte zijn ook de remprestaties aangescherpt en is het bandengeluid minimaal, wat weer extra comfortabel rijdt. Er zijn een tal van beschikbare maten voor zowel lichtmetalen als stalen velgen. Hiervoor moet je wel de bandmaten aanhouden die wordt aangegeven. Je kan bekijken of dit overeenkomt met wat er nu op de band staat (de huidige gemonteerde banden). Ook kun je dit vinden in de handleiding van je auto.

Een milieubewuste keuze

Ook het milieu profiteert van de innovaties van de Goodyear UltraGrip 9. De band van Goodyear is bijzonder slijtvast en heeft een lage rolweerstand, zodat je makkelijk kunt besparen op het brandstofverbruik en langer met je band kunt doen. Uiteraard betekent minder brandstof ook minder CO2-uitstoot, waardoor je auto schoner is voor het milieu.


Deze band heeft de Goodyear UltraGrip 8 vervangen.
De opvolger van deze band is de Goodyear UltraGrip 9.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Goodyear UltraGrip 9

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be