Hankook

De goedkoopste Hankook van België.Gegarandeerd.

Hankook banden veroveren de wereld

Hankook werd ‘pas’ in 1941 opgericht en is daarmee een jonkie, vergeleken bij de andere grote bandenmerken. Zoals alle technologiemerken uit Zuid-Korea heeft ook dit merk zich snel opgewerkt tussen alle concurrentie. Hankook zomerbanden en winterbanden zijn geduchte concurrenten voor merken van grotere bandenfabrikanten, mede vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Concurrentie uit Zuid-Korea

Het Zuid-Koreaanse Hankook Tire is de op zes na grootste bandenproducent ter wereld. Het bedrijf werd in 1941 opgericht als de Chosun Tire Company. In de jaren zestig werd het herdoopt tot simpelweg Hankook. Het woord ‘Hankook’ – in Koreaanse tekens geschreven – betekent Korea. Hankook Tire levert onder andere af-fabriek banden aan de Koreaanse merken Kia en Hyundai, maar ook aan Audi, Volkswagen, BMW, Mercedes en Toyota.

Hankook Tire hanteert bij de productie van z’n banden de zogenoemde Kontrol-technologie. De letter K staat voor kinetische energie. De band in beweging is afhankelijk van controle en prestaties. De technologie heeft als uitgangspunten veiligheid, comfort, milieu en prestaties. Hankook Tire heeft deze technologie succesvol uitgerold en loopt tegenwoordig voorop als het gaat om zomerbanden en winterbanden die uitstekend presteren en ook een lage rolweerstand hebben.

In relatief korte tijd ontwikkelde Hankook zich tot een multinational die in 185 landen wereldwijd banden voor personenauto’s, lichte vrachtwagens, zware vrachtwagens en bussen levert. In 2001 werd in Rotterdam het Europees distributiecentrum geopend.

Nog altijd laten Hankook banden veel van zich horen door sponsoring van evenementen en tv-spots. Het is het bedrijf er veel aan gelegen om nog verder te stijgen op de ranking van grote bandenbedrijven. Daarvoor worden ook de successen uit de autosport ingezet.

Hankook zomerbanden

De kwaliteit van Hankook zomerbanden staat hoog aangeschreven. De ANWB beoordeelde de Hankook zomerband Kinergy Eco K425 met vier sterren. ‘Goed en zeer aan te raden’ schreef de jury in haar rapport. Deze topper behaalde een vierde plek in de bandenmaat 185/65 R15. Hij levert goede prestaties op droge en natte wegen.

Hankook winterbanden

De eerste keuze op het gebied van winterbanden is de I-Cept Evo. Deze winterband is een ideale band voor de bestuurder die veel afstanden rijdt en die op zoek is naar een kwalitatieve band met een sportief uiterlijk. De I-Cept Evo W310 presteert uitzonderlijk goed onder winterse omstandigheden en voelt prettig vertrouwd aan bij sneeuw en ijs. De samenstelling van het loopvlak zorgt voor goede remeigenschappen en goed bochtenwerk. Het asymmetrische loopvlakontwerp met 3D-lamellentechnologie garandeert stabiliteit. De silica-toevoeging aan het rubber minimaliseert het geluid en geeft de band een langere levensduur en een lager brandstofverbruik.

De 4-seizoenenbanden van Hankook zijn vooral populair onder bezitters van een 4WD-voertuig.

Hierin is Hankook goed

Bandenproducent Hankook is nu nog de zevende fabrikant van banden ter wereld, maar is flink op weg om wereldwijd een begrip te worden. De basis daarvoor ligt in de uitgebalanceerde prestaties van het grote assortiment Hankook zomerbanden en winterbanden, die uitstekende beoordelingen krijgen van onafhankelijke testers. Kenmerken van de Hankook banden zijn de goede balans in rijgedrag op natte en droge wegen en de prima wegligging. Combineer daarbij de permanente technologische innovatie én de concurrerende prijzen en het is niet vreemd dat de Zuid-Koreanen steeds meer klanten wereldwijd aan zich weten te binden.

BandenConcurrent biedt je niet alleen de laagste prijs

Hoewel we je bij ons verzekerd bent van de laagste prijs, hoef je bij BandenConcurrent ook zeker niet in te leveren op service. Zo wordt BandenConcurrent onder andere op de site van De Telefoongids beoordeeld met een 9.0 door meer dan 9.000 klanten. Bestel dus met een gerust hart je banden. En mocht je vragen hebben, dan staan we altijd voor je klaar!

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be