Michelin Alpin a4 zp runflat

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Michelin Alpin A4 zp runflat scoort onder meer op:

  • perfect wegcontact
  • uitstekende remprestaties
  • stuurcontrole op winters wegdek
  • optimale grip op sneeuw
  • veiligheid na lekke band

Michelin Alpin a4 zp runflat

De Michelin Alpin A4 zp runflat is een bijzondere winterband, waarop je nog lang kunt doorrijden na een lek. Hierdoor hoef je dus nooit meer onveilig langs de kant van de weg te staan omdat je de band moet wisselen. De band is bij uitstek geschikt voor middenklassers en compacte auto’s.

Behalve de unieke runflat-constructie bezit de Michelin Alpin a4 zp runflat uiteraard nog meer sterke eigenschappen. Zoals een goede grip op sneeuw en natte wegen. Een prettig en nauwkeurig stuurgedrag. Een korte remweg op door én nat wegdek. En veel stabiliteit in wegligging en wegcontact. Allemaal zaken die je rijcomfort en veiligheid in winterse omstandigheden sterk verhogen.

Uniek zp-systeem bij lekke band

Een band kan volgens Michelin niet veilig genoeg zijn. Daarom is deze Michelin Alpin a4 zp runflat voorzien van het geavanceerde zp-systeem (zp = zero pressure) met versterkte zijwanden. Rijd je een keer lek, dan kun je met deze band gewoon met een snelheid tot 80 km/u doorrijden, maximaal 80 km lang. Je loopt dus nooit meer het risico dat je langs de wegkant een band moet gaan wisselen onder onveilige omstandigheden! Sterker nog: je kunt je reserveband wel thuislaten, wat weer scheelt in bergruimte.

Het best getest

Telkens weer wijzen ANWB Winterbandentests de Michelin Alpin a4 aan als beste op het gebied van slijtvastheid, veiligheid en duurzaamheid. Niet alleen in gladde winterse omstandigheden, maar ook op droog wegdek. Met deze band rijd je volgens de ANWB (2014) zelfs 50-60% meer kilometers dan gemiddeld! Mooie testresultaten, die uiteraard ook afstralen op de Michelin Alpin a4 zp runflat. Deze band is dan ook bijzonder veilig en heeft een verrassend lange levensduur, wat ook weer leidt tot een flinke besparing voor jou én het milieu.

Tests winterbanden

De Michelin Alpin a4 is een winterband die super scoort in de verschillende tests.

Winterbanden testen:

ANWB 2012 (Winterbanden test 165/70 R14) (1e plaats)
ANWB 2012 (Winterbanden test 205/55 R16) (2e plaats)
ANWB 2014 (Winterbanden test 175/65 R14) (3e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 185/60 R15) (3e plaats)
ANWB 2013 (Winterbanden test 225/45 R17) (3e plaats)

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be