Michelin CrossClimate

Seizoen: All-seasons All-seasons

De Michelin Cross Climate scoort onder meer op:

  • perfect rijgedrag in elk seizoen
  • korte remweg op natte en droge wegen
  • veiligheid in alle omstandigheden
  • gunstig brandstofverbruik
  • lange levensduur

Michelin CrossClimate

Met de Michelin CrossClimate vierseizoenbanden kun je het gehele jaar veilig de weg op. Dus in de zomer én winter. Omdat de band in veel maten leverbaar is, past hij onder de meeste compacte en middelgrote auto’s. Je kunt de band in principe het hele jaar om de velgen laten zitten, dus tweemaal per jaar banden wisselen is niet meer nodig.

De Michelin CrossClimate is een prima band. Vierseizoenenbanden XL zijn geweldige zomer- en winterbanden in één met een verhoogd draagvermogen. Deze zomer en wintertechnologieën dragen bij aan de total performance van de band.

Omdat Michelin CrossClimate all seasons banden zijn gecertificeerd voor de winter, presteren zij beter dan de gemiddelde all seasonbanden. Zo beschikt hij over de bekende markeringen M+S (in de winter erkend binnen Duitsland) en 3PMSF (drie bergen en sneeuwvlok). Door het V-vormige profiel met uniek geplaatste lamellen neemt je remweg af in zowel zomerse als winterse omstandigheden met lage temperatuur.

Veilig in élk seizoen

Doordat Michelin veel tijd en energie heeft gestoken in de ontwikkeling van zomer en wintertechnologieën, blinkt hij bovendien uit op tal van andere punten. Dat betekent onder meer: veiliger remmen op nat wegdek, soepel rijgedrag bij elke snelheid en goede grip in sneeuw en grip op nat wegdek. Niet voor niets scoort de Michelin crossclimate banden op nat wegdek een maximale ‘A’ bij de beoordeling voor het EU-bandenlabel!

Daar komt nog bij dat de Michelin crossclimate erg zuinig rijdt, ook bij een lage temperatuur. Dat merk je aan het gunstige brandstofverbruik en de lange levensduur van de Michelin crossclimate banden. Dankzij een geleidelijke en gelijkmatige slijtage gaat de Michelin crossclimate banden vele kilometers langer mee. Hierdoor ben je minder snel toe aan een nieuwe band. Daarnaast zijn je banden ook minder snel toe aan zowel een kleine beurt als grote beurt.

Meegenomen dat zomer en winterbanden wisselen ook geen noodzaak meer is, ben je na het monteren en banden balanceren klaar voor de aankomende zomer én winter.


Deze band heeft de Michelin CrossClimate vervangen.
De opvolger van deze band is de Michelin CrossClimate+.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Michelin CrossClimate

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be