Michelin Energy Saver

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Michelin Energy Saver scoort onder meer op:

  • hoge stabiliteit in bochten
  • sublieme remprestaties
  • verminderde CO2-uitstoot
  • gunstig brandstofverbruik
  • lange levensduur

Michelin Energy Saver

De Michelin Energy Saver is een multifunctionele high performance zomerband waarmee grote én kleinere auto’s goed presteren op elk wegdek (dus droge en natte wegen).

Een band bovendien, die volledig werd ontwikkeld met oog op het milieu. De Michelin Energy Saver is dan ook een echt ‘groene’ ecoband voor milieubewuste rijders die toch maximale veiligheid en prestaties verlangen.

De rijeigenschappen van de Michelin Energy Saver zijn onovertroffen. Hij garandeert prima grip op droge en natte wegen. Ook heb je een 3 meter kortere remweg op natte wegen. Een exacte stuurrespons en soepele bochtencontrole maken de Michelin Energy Saver een zeer goede keuze.

De lage rolweerstand zorgt voor een ontspannen rijbeleving en een laag geluidsniveau. Ook de levensduur van de band is ongeëvenaard. Tot slot, zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze band een lager brandstofverbruik dan de meeste banden van Michelin.

Superzuinig en comfortabel

De Michelin Energy Saver is ontworpen om energie te besparen. Hij is gemaakt van duurzame materialen en een unieke rubbermix (met silica) om een lager brandstofverbruik te realiseren. Dat betekent minder vaak tanken en dus minder CO2-uitstoot.

Deze high performance band van Michelin gaat tot wel 10.000 kilometer langer mee, wat natuurlijk goed is voor het milieu. En het levert je ook nog eens meer rendement per kilometer op, waardoor de Michelin Energy Saver zichzelf snel terugverdiend!

Doordacht profiel

Voor de Michelin Energy Saver wordt gebruik gemaakt van het gepatenteerde Durable Security Compound. Dit systeem zorgt voor extra stabilisatie van het loopvlak tijdens het remmen. De grip op nat wegdek alsmede droog wegdek wordt nog verder verbeterd door de drie diepe groeven in het profiel.

Het resultaat is onder meer een (tot) drie meter kortere remweg op droog en nat wegdek. Heeft je auto een kleine beurt of grote beurt nodig, dan is zeer goede high performance autoband een zeer goede keuze. Je kunt de Michelin energy saver banden online bestellen in verscheidene beschikbare maten.


Test resultaten

Test resultaten

ANWB 2012 (Zomerbandentest 165/70 R14) (2e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 185/60 R14) (7e plaats)
ANWB 2014 (Zomerbandentest 175/65 R14) (8e plaats)
ANWB 2016 (Zomerbandentest 185/65 R15) (9e plaats)
ANWB 2014 (Zomerbandentest 195/65 R15) (11e plaats)
ANWB 2015 (Zomerbandentest 205/55 R16) (14e plaats)

De opvolger van deze band is de Michelin Energy Saver Plus.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be