Michelin XWX

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Michelin XWX blinkt uit in:

  • Klassiek karakter
  • Voor auto’s met hoge snelheden
  • Veiligheid
  • Origineel design
  • Optimaal comfort

Michelin XWX

De Michelin XWX is een zomerband en een echte klassieker. Ontwikkeld in 1970 en daarmee dus ook uitermate geschikt voor klassieke auto’s. Destijds kon deze band onder de snelste auto’s ter wereld worden gelegd. Met een Michelin XWX was je verzekerd van een exceptionele wegligging en een opvallend goede grip.

Wil je je klassieke auto helemaal compleet maken in de stijl van toen? Zorg dan dat je hem voorziet van banden van het type Michelin XWX. De constructie van deze band werd destijds ontwikkeld om snelheden van 300 km/u te behalen.

De speciale features van de Michelin XWX zorgen voor een uitstekende performance. Snelheid, rijplezier en veiligheid zijn in deze band perfect bijeengebracht. Het originele design van de binnenconstructie zorgt samen met het flexibele karkas voor optimaal comfort tijdens het rijden op hoge snelheid. Tegenwoordig is de XWX gehomologeerd voor het gebruik bij maximumsnelheden van 270 km/u.

Ware klassiekers

Door de jaren heen koos een groot aantal autotypes voor de XWX van Michelin. Meestal was dat vanwege het feit dat deze auto’s harder dan 200 km/u konden rijden. Zoals bijvoorbeeld de Lamborghini Miura (1966), de Ferrari 365 (1965), de Porsche 911 Carrera RS (1972), de Mercedes 300 SE 6.3 (1968) en de Aston-Martin DBS (1967).

Voor de liefhebber

Tijden veranderen en er zijn tegenwoordig natuurlijk genoeg autobanden te vinden die een nog betere wegligging of betere grip hebben. De Michelin XWX is dan ook vooral voor de liefhebbers van klassieke auto’s bestemd. Geef je klassieker ook bijbehorende klassieke banden en kies voor de Michelin XWX.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be