Pirelli P Zero

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Pirelli P Zero blinkt uit in:

  • Precies stuurgedrag
  • Remprestaties op natte wegen
  • Rijcomfort
  • Weerstand tegen aquaplaning
  • Stabiliteit en grip in bochten

Pirelli P Zero

De Pirelli P Zero (soms ook gespeld als Pirelli PZero) is een high performance zomerband van het Italiaanse merk Pirelli.

De Pirelli PZero is bedoeld voor sportieve personenauto’s. Pirelli heeft zijn ervaringen in de autosport meegenomen bij de ontwikkeling van deze autoband.

Je merkt dat je met sportieve zomerbanden rijdt doordat: de grip, de wegligging, de stabiliteit, de stuurrespons en het remvermogen allemaal op een hoog niveau liggen.

Bovendien levert de Pirelli P Zero niet alleen een high performance, maar ziet de band er ook nog eens bijzonder goed uit.

Van het vroege voorjaar tot aan het late najaar sportief rijden op Italiaans rubber? Dan is de Pirelli P Zero misschien wel dé band voor onder jouw auto.

Onder andere bestuurders van de Chrysler 300C, de Honda Civic, de Dodge Charger, de BMW 3 Serie en de Audi A4 rijden op deze banden.

Tests zomerbanden

De Pirelli P Zero is meegenomen in de zomerbandentest van ACE/GTÜ in Duitsland en dit was de uitslag:

Zomerbanden testen:

ANWB 2016 (Zomerbandentest 225/45 R17) (2e plaats)

Sportieve zomerbanden

Italië is het land van de zomer. En de Pirelli P Zero is samen met de P7 en de Cinturato een van de populairste Pirelli zomerbanden. Om precies te zijn staat de Pirelli P Zero voor extreme autobeheersing in alle situaties.

Sportieve rijders profiteren van maximale tractie en remprestaties. Ze worden op natte wegen beschermd door het asymmetrisch loopvlakprofiel met overlangse groeven. Ook op hoge snelheden en in snelle bochten heb je met deze banden veel grip.

Perfect profiel

De Pirelli P Zero heeft een asymmetrisch profiel voor een veilige rit op een droge en een natte weg. De stijfheid van de band komt je in bochten ten goede. De groeven bieden goede weerstand tegen aquaplaneren. Het rubber is bovendien met silica verrijkt, waardoor je nog sportiever rijdt, terwijl het geluid van de banden binnen de perken blijft.


Test resultaten

Test resultaten

ANWB 2016 (Zomerbandentest 225/45 R17) (2e plaats)

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Pirelli P Zero

18 Inch

19 Inch

20 Inch

21 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be