Vredestein

De goedkoopste Vredestein van België.Gegarandeerd.

Vredestein banden: made in Holland

Made in Holland. Dat is het overgrote deel van de Vredestein banden. Het bedrijf werd al in 1909 (de voorloper begon een jaar eerder) opgericht als NV Rubberfabriek Vredestein. In het begin werden diverse rubberen producten gemaakt, maar sinds de jaren 70 legt Vredestein zich vooral toe op de markten van zomerbanden, winterbanden en 4-seizoenenbanden voor auto’s, tweewielers en agrarische voertuigen.

Vredestein autobanden van eigen bodem

Na de oorlog gaat Vredestein naar Enschede en wordt het Amerikaanse BF Goodrich voor 20% eigenaar. Na een fusie met de NV Rubberfabrieken Hevea is BF Goodrich volledig eigenaar van Vredestein, voordat het later voor een deel in handen van de Nederlandse staat komt. Begin jaren 90 wordt de Nederlandse bandenfabrikant weer van de staat overgenomen door investeerders. Een nieuwe weg slaat het bedrijf in met de samenwerking met Giugiaro, de gelauwerde Italiaanse ontwerper, wiens naam anno nu als signatuur op Vredestein banden te vinden is. Vredestein banden zijn allemaal gebaseerd op het Giugiaro design. Vredestein en Giugiaro hebben samen een comfortabele band ontwikkeld. Dat heeft Vredestein geen windeieren gelegd. De banden van Vredestein behoren tot de mooiste van de wereld. En hoewel dat niet de belangrijkste eigenschap voor een autoband is, wil het oog natuurlijk ook wat. De Vredestein band staat voor uitstraling én kwaliteit.

In 2009 wordt Vredestein overgenomen door het Indiase bedrijf Apollo Tyres Ltd. De naam van het bedrijf verandert in Apollo Vredestein B.V. De productie geschiedt voor het grootste deel nog steeds vanuit Enschede in Twente. Sterker nog, de productiecapaciteit wordt flink uitgebreid. Vandaag de dag werken er meer dan 1.700 medewerkers voor Vredestein. Jaarlijks maakt Vredestein ruim 6 miljoen zomer-, winter- en 4-seizoenenbanden die in Europa, de VS en Canada worden verkocht. Door de overname van Apollo Tyres Ltd. zijn ook de deuren naar de Aziatische markt en het Midden-Oosten geopend.

Vredestein zomerbanden

Vredestein is een A-merk en schaart zich graag tussen andere A-merken als Goodyear, Michelin, Bridgestone en Continental. Ook onafhankelijke partijen als de ANWB en het Duitse ADAC beoordelen de banden van Vredestein vaak als zeer goed. In de zomerbandentest van 2011 wist het vlaggenschip van Vredestein, de Vredestein Sportrac 3, het beste resultaat te behalen.

ADAC, de Duitse ANWB, voert eveneens jaarlijks onafhankelijke autobandentesten uit. In de zomerbandentest van 2011 behaalde de Vredestein Sportrac 3 het beste resultaat. Op dit moment is de Sportrac 5 zomerband uit. Als je deze kiest, maak je een uitstekende keus.

Vredestein winterbanden

Ook op het gebied van winterbanden heeft Vredestein een naam hoog te houden. Het merk wordt uiteraard ook regelmatig getest. De Vredestein Snowtrac 3 is als goed beoordeeld door ADAC. Het Duitse magazine Autobild riep de Vredestein Wintrac 4 Xtreme in zijn winterbandentest uit tot een testwinnaar.

4-seizoenenbanden

Ook voor kwalitatieve 4-seizoenenbanden (of all-seasonbanden) kun je bij Vredestein terecht. Het neusje van de zalm is de Vredestein Quatrac 5, dit is een band voor vier jaargetijden. Voor een test van het Duitse AutoBild werd deze band in de maat 215/60 R16 gemonteerd op een middelgrote SUV met vierwielaandrijving. Vervolgens werd de allround band vergeleken met zijn belangrijkste concurrenten. Op alle veiligheidsgerelateerde onderdelen scoorde de Vredestein Quatrac 5 uitstekende resultaten. De prestaties op sneeuw zijn volgens AutoBild zelfs indrukwekkend. De redacteuren schrijven: ‘Uitmuntend op sneeuw, goede grip op zowel een nat als droog wegdek en een zeer lage rolweerstand. De Quatrac 5 presteert bijna zo goed als een echte winterband op een besneeuwde ondergrond. De band blinkt hier door zijn uitstekende handling serieus in uit.’ De jarenlange ervaring van Vredestein vertaalt zich in uitstekende all season banden.

A-merk in fietsbanden

Ook in de tweewielermarkt profileert Vredestein zich als een A-merk. Zowel voor de recreatieve fietser als voor de sportieve fietser. Voor de professionele wielersport werkte Vredestein samen met het team van Vacansoleil DCM. Voor mountainbikes werkte het bedrijf samen met het offroadteam van Rabobank – Giant. Beide teams reden hun wedstrijden op banden van Vredestein, die staan voor stabiliteit en sportiviteit.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be