Vredestein Quatrac Lite

Seizoen: All-seasons All-seasons

De Vredestein Quatrac Lite blinkt uit in:

  • Brandstofbesparing
  • Lage rolweerstand
  • Veiligheid
  • Wegligging
  • Optimale waterafvoer

Vredestein Quatrac Lite

De Vredestein Quatrac Lite is een zogeheten ‘groene’ 4-seizoenenband voor personenauto’s. Vergeleken met de gewone Quatrac heeft deze band een extra lage rolweerstand. Daarmee vermindert hij het brandstofverbruik en verlaagt hij de uitstoot van CO2 voor jouw auto. Dit is een ideale band als je veel waarde hecht aan energiezuinigheid.

Naast energiezuinig is de Vredestein Quatrac Lite ook een veilige en comfortabele band. De Quatrac-serie van Vredestein staat bekend om de goede handling op een nat wegdek en droog wegdek. Perfect geschikt voor stadsauto’s en middenklassers. Deze band presteert het hele jaar door. Je hoeft dus niet naar de garage om banden te wisselen.

De Vredestein Quatrac Lite is de favoriete band van bestuurders van onder andere de Peugeot 307, de Mitsubishi Space Star, de Ford S-Max, de Fiat Punto en de Citroën Xantia.

Expert in 4 seizoenen

Het Nederlandse Vredestein is de expert in banden voor 4 seizoenen. Ga maar na: dit soort banden scoort het best in gematigde klimaten met wisselvallig weer. Precies de omstandigheden in ons koude kikkerlandje. Met deze band profiteer je van speciale Flexing Points. Dat zijn inkepingen in het profiel waardoor de band extra grip en een lage rolweerstand heeft. Het hightech polymeercompound zorgt voor een energiezuinige werking en voor extra stabiliteit van je auto. Aquaplaning wordt tegengegaan door de drie langsgroeven met dwarsgroeven in de schouder van de band. Hierdoor heb je altijd een perfecte grip op nat wegdek. Water wordt snel en soepel afgevoerd, net als sneeuw.

Sneeuwvloksymbool

De Vredestein Quatrac Lite heeft zowel de M+S-codering als het sneeuwvloksymbool. Vooral dat laatste is een goed teken. Dit Amerikaanse symbool geeft aan dat de band geschikt is als winterband. Uit Amerikaanse tests blijkt dat dergelijke banden 10% meer tractie hebben in sneeuw dan banden die niet van dat symbool zijn voorzien. Met een sneeuwvloksymbool gelden jouw 4-seizoenenbanden dan ook als volwaardige winterbanden. Je mag er ook mee rijden in landen waar winterbanden verplicht zijn.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maat die op die band staat aangegeven is de maat die onder jouw auto past! Er zijn een tal van beschikbare maten in assortiment. Daarnaast is deze band geschikt voor zowel stalen velgen als aluminium velgen.

Bestel je je banden online dan versturen wij dankzij onze gratis verzending je banden gratis!

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Vredestein Quatrac Lite

16 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be