Yokohama

De goedkoopste Yokohama van België.Gegarandeerd.

Yokohama banden zijn gemaakt voor het asfalt

Yokohama is een Japanse bandenfabrikant, gevestigd in Tokio. Yokohama Nederland B.V. is sinds 1973 exclusief importeur van Yokohama banden voor personenwagens, SUV’s, 4×4’s en bestelwagens. Naast het brede assortiment voor de vervangingsmarkt levert Yokohama ook banden voor de eerste montage. Onder andere aan merkdealers als Toyota, Lexus en Suzuki.

Banden voor personenauto’s, bestel- en vrachtwagens

Yokohama heet voluit de Yokohama Rubber Company. Het bedrijf ontstond in 1917 door een joint venture tussen Yokohama Cable Factory en BF Goodrich. Tegenwoordig maakt het bedrijf diverse producten van rubber, zoals lopende banden, leidingen en stootkussens voor de scheepvaart. Maar het meest bekend is het bedrijf van de autobanden. De omzet bestaat voor zo’n 80% uit banden voor personenauto’s, bestelwagens en vrachtwagens.

Voetballiefhebbers kennen het merk mogelijk als shirtsponsor van de Engelse voetbalclub Chelsea. Ook sponsort het Japanse bedrijf de World Touring Car Championship en een aantal teams in de National Basketball Association (NBA).

Yokohama zomerbanden

Een van de bekendste banden van Yokohama is de Advan, die ook in een sportuitvoering en een winteruitvoering beschikbaar is. De Advan S.T. is een speciale band voor premium SUV’s. Deze Yokohama zomerband is leverbaar met een hoge snelheidsindex (t/m Y) en met extra draagvermogen (afhankelijk van de bandenmaat). De krachtpatser staat voor buitengewone rijprestaties in extreme omstandigheden. De velgmaat reikt tot maar liefst 24 inch, speciaal om tegemoet te komen aan high-performance SUV’s en getunede wagens. Het rubbercompound biedt extreme grip, onafhankelijk van de temperatuur. De W-vormige groeven en de dubbele brede langsgroeven zorgen voor uitstekende prestaties onder natte omstandigheden. Zware belasting en hoge snelheden vormen geen probleem voor de Advan S.T. Het is niet voor niets dat de Mercedes Benz G-klasse AMG standaard met deze zomerbanden van Yokohama is uitgerust.

Yokohama winterbanden

Ook op het gebied van winterbanden heeft Yokohama een goede naam. De Advan Winter en de W.drive zijn de bekendste winterbanden van het merk. De Advan Winter is onder andere de originele uitrusting voor de Audi S6 (265/35R19 98V) en de Audi S7 (265/35R20 99V). Deze winterbanden zijn perfect afgestemd op het voertuig, zodat jij als bestuurder zeker bent van sublieme prestaties onder barre omstandigheden. De Yokohama W.drive winterbanden scoren goed in de ANWB Winterbandentest 2015. Deze banden worden ingezet op premium personenauto’s, high-performance auto’s en SUV’s. Ze bieden een uitstekende handling en zeer goede remprestaties op besneeuwde en natte wegen. De voordelen van deze banden zijn verbeterde afvoer van water en sneeuw, een uitmuntende grip, verbeterde brandstofefficiency, een zeker rijgevoel, een lage rolweerstand en een hoog kilometrage.

Yokohama 4-seizoenenbanden

Yokohama heeft ook all-seasonbanden in het gamma. De Advan Sport A/S levert het hele jaar door geweldige prestaties. Een combinatie van gekronkelde en rechte groeven voeren water snel af van het loopvlak en versterken de grip op natte wegen. Het geoptimaliseerde contactoppervlak verdeelt de druk op de band, wat zorgt voor een gelijkmatige slijtage. De band gaat bijzonder lang mee.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be