Bridgestone Potenza RE040

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Bridgestone Potenza RE040 scoort onder meer op:

  • Perfect rij- en remgedrag
  • Maximale veiligheid
  • Uitzonderlijk rijcomfort
  • Enorme grip en stabiliteit
  • Lange levensduur

Bridgestone Potenza RE040

De Bridgestone Potenza RE040 is extra sportieve zomerband, gemaakt om op het allerhoogste niveau te presteren. Al werd hij in eerste instantie speciaal ontwikkeld voor semi-sportauto’s en pittige coupés, hij is natuurlijk ook geschikt voor alle ándere personenauto’s met power onder de motorkap.

Al staat onvervalste sportiviteit bij de Bridgestone Potenza RE040 op één: ook maximale veiligheid, zuinigheid en rijcomfort heeft veel aandacht gekregen. Van pittig optrekken tot stevig remmen: deze band is op al jouw rijmanoeuvres voorbereid. Zelfs op nat wegdek of in de stromende regen. Toch zul je deze band niet snel hóren werken, want voor zo’n sportband is hij verrassend stil.

High performance constructie

De Bridgestone Potenza RE040 is voorzien van een ‘high performance loopvlak’, waarvoor een speciale rubbermix is gebruikt. Dit zorgt voor een prima wegligging en een uitstekende grip en tractie op elk wegdek… nat of droog, recht of bochtig. Doordat je auto zich zo makkelijk laat hanteren en besturen, houd je onder alle omstandigheden optimale controle. En dat is precies wat je nodig hebt voor lekker sportief rijgedrag.

Veilig van A naar B

Dankzij versterkingen aan de binnenzijde reageert de band snel op stuurbewegingen en ligt hij superstabiel op de weg. De wang van de band is zó verstevigd, dat hij nauwelijks vervormt in snelle bochten. Ook aquaplaning en slippen vormen voor jou geen echte bedreiging, want de doordachte groeven in het profiel voeren overtollig water snel af.


Deze band heeft de Bridgestone Potenza RE040 vervangen.
De opvolger van deze band is de Bridgestone Potenza RE050A.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be