Continental

De goedkoopste Continental van België.Gegarandeerd.

Continental: Duitse degelijkheid in autobanden

Het Duitse bedrijf Continental maakt autobanden, veiligheidssystemen voor auto’s en andere voertuigonderdelen. Maar het bekendst is de onderneming uit Hannover vanwege de uitgebreide collectie Continental zomerbanden en Continental winterbanden. Continental investeert continu in innovatie.

Excellente kwaliteit in autobanden

Continental – ook regelmatig afgekort tot Conti – werd al in 1871 opgericht in Hannover, Duitsland. Het hoofdkantoor staat daar nog steeds. In de jaren tachtig van de vorige eeuw groeide het bedrijf uit tot de wereldspeler die het nu is, door een aantal strategische overnames. Onder andere Uniroyal, Semperit en General Tire werden overgenomen.

De activiteiten van het concern Continental zijn in de groepen Rubber en Automotive onderverdeeld. De divisie Automotive houdt zich bezig met onderdelen voor auto’s, waaronder het ontwikkelen van navigatie-apparatuur via dochteronderneming VDO Automotive.

De rubberdivisie houdt zich bezig met zomerbanden en winterbanden, voor personenauto’s en vrachtauto’s en ander commercieel vervoer. Continental levert ook fiets-, brommer- en motorbanden. Continental produceert meerdere type banden. Ook maakt de rubberdivisie afdichtingssystemen en aandrijfriemen van rubber.

Continental is vandaag de dag de op drie na grootste bandenproducent ter wereld. Er werken wereldwijd 175.000 mensen voor de onderneming, waarvan een derde in Duitsland. Alleen Michelin, Goodyear en Bridgestone zijn groter. In Europa zijn Continental banden een goede tweede, na het Franse Michelin.

Continental zomerbanden

De banden van Continental staan voor moderne technologie en continue innovatie. Het doel van het bedrijf is wereldwijd leiderschap in technologie. Daarom wordt steeds geïnvesteerd in research & development. Zowel het rijcomfort van Continental zomerbanden als de veiligheid van deze banden worden steeds verder verbeterd. Continental levert zomerbanden voor personenauto’s, bestelwagen en bedrijfswagens, waaronder lichte vrachtwagens. De Continental band staat voor uitstekende kwaliteit!

Continental winterbanden

Het Duitse Continental is ook groot in winterbanden. De banden van Continental behoren wereldwijd tot de best scorende winterbanden die je kunt kopen. Deze banden verschijnen regelmatig in de hoogste regionen van de testresultaten, onder andere die van de ANWB. Continental heeft dan ook trots op de eigen website staan: de best geteste winterbanden van de ANWB. De Continental WinterContact TS850 en de Continental WinterContact TS810 zijn de bekroonde banden van Continental.

Continental is niet heel groot in de productie van all season banden, maar ze hebben er wel een paar. De Continental ContiContact, de Continental Vanco Four Season en de Continental Vanco Four Season 2 zijn de bekendste.

Toppers van Continental

Drie absolute toppers van Continental zijn de Continental SportContact 5, de Continental PremiumContact 5 SUV en de Contintal EcoContact 5. De Continental SportContact 5 scoort in de ANWB Zomerbandentest als beste band op een droog wegdek én als beste band op nat wegdek. De ANWB noemt deze topper: ‘een sportieve band, goed en zeer aan te bevelen.’ De Continental PremiumContact 5 blinkt eveneens uit in prestaties op een droog en een nat wegdek. In de autobanden test van zomerbanden komt deze band als beste uit de bus.

Maar ook in winterbanden is Continental sterk. De absolute top is de Continental WinterContact TS 850. Natheid en sneeuw vormen geen probleem voor deze band. De ANWB geeft hem vier sterren en zet hem voor de derde keer op nummer één in de Winterbandentest.

Een andere topper van Continental is de Continental CrossContact LX, deze band is speciaal ontworpen voor auto’s in de middenklasse en zwaardere 4×4 voertuigen. Deze band presteert uitstekend op de weg als lichte offroad-wegen. In dezelfde klasse bevindt zich ook de Contintal VanContact, deze band is speciaal ontworpen voor passagiers- en bestelbusjes.

Black Chili

Het geheim van het succes van bandentoppers als de Continental SportContact 5? Black Chili. Het klinkt een beetje als een exotisch gerecht, maar het komt neer op een uniek rubbermengsel dat zorgt voor uitstekende prestaties van Continental-banden. Oorspronkelijk werd het geïntroduceerd voor mountainbikes. Maar het leverde zulke goede prestaties, dat het ook werd ingezet voor personenauto’s en vrachtwagens. Het Black Chili-rubbermengsel zorgt voor een 26% lagere rolweerstand, een stijging van 30% in grip en een stijging van 5% in de levensduur van het loopvlak.

Continental aanbod all season banden

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be