Continental ContiEcoContact 5

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Continental Conti EcoContact 5 scoort onder meer op:

  • Stabiel wegcontact
  • Prima remprestaties bij nat weer
  • Uitstekende grip op elk wegdek
  • Grote stuurprecisie
  • Gunstig brandstofverbruik

Continental ContiEcoContact 5

Met de Continental ContiEcoContact 5 is er een geweldige zomerband op de markt gekomen voor kleine, compacte middenklassers. Ontwikkeld volgens een geheel nieuw concept, presteert deze band verbluffend goed op lange ritten, maar ook tijdens het korte werk. Daarbij zijn de materialen en het profielontwerp zo gekozen, dat maximale zuinigheid kon worden bereikt. De autoband scoort dan ook zeer hoog (11e plek) in de Banden top-100.

De ontwerpers van de Continental ContiEcoContact 5 hebben een bekend probleem voor bandenfabrikanten in één keer opgelost. Voorheen was het namelijk bijna onmogelijk om een lage rolweerstand te combineren met een strakke wegligging en een korte remweg op natte en droge wegen. Nu is dat dus eindelijk wél gelukt – vooral door belangrijke aanpassingen in het karkas en een aangepaste samenstelling van het rubbermengsel. Maar in feite zijn alle vier onderdelen van de band (constructie, contour, rubbermengsel en profiel) opnieuw ontworpen.

Indrukwekkende prestaties op elk vlak

Het resultaat van al deze ingrepen is opzienbarend. De rijprestaties en rijeigenschappen zijn fors verbeterd. De remprestaties zijn er enorm op vooruit gegaan. De wegligging is fantastisch in goed of slecht weer. De bochtenstabiliteit is hoog. En de band produceert minder CO2-uitstoot, waardoor je minder brandstof verbruikt. Dat maakt deze band tot een van de meest energiezuinige en milieusparende banden op de markt.

Tests zomerbanden

De Continental Conti EcoContact 5 presteert sterk in diverse belangrijke bandentests. Onder andere die van de ANWB – waarin de band zelfs tweemaal de eerste plek wist te bemachtigen.

Zomerbanden testen:

ANWB 2014 (Zomerbandentest 175/65 R14) (1e plaats)
ANWB 2012 (Zomerbandentest 165/70 R14) (1e plaats)

Uitstekende reviews op Trustpilot

BandenConcurrent heeft via reviewplatform Trustpilot uitstekende beoordelingen gekregen. Enkele duizenden klanten hebben ons al beoordeeld met een 9 of hoger. Mocht je dus vragen hebben, dan ben je bij ons dus aan het goede adres! Chat direct met onze klantenservice (op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 uur) of bel/mail ons (zie contactgegevens onderaan de pagina). Je krijgt altijd snel een antwoord. En vergeet niet: voor 12 uur besteld = morgen bezorgd.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Continental ContiEcoContact 5

16 Inch

17 Inch

19 Inch

20 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be