Continental ContiWinterContact TS 830 P

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Continental ContiWinterContact TS 830 P scoort onder meer op:

  • stabiel en comfortabel rijgedrag
  • kortere remweg op sneeuw
  • veiligheid op ijzige en natte wegen
  • gunstig brandstofverbruik
  • soepel gebruik met ABS en ESP

Continental ContiWinterContact TS 830 P

De Continental ContiWinterContact TS 830 P is een geweldige winterband voor een krachtige sport auto’s. Hij presteert goed tot zeer goed onder alle omstandigheden. Op droge wegen, maar zéker in de winter, dus op gladde en ijzige wegen en in de sneeuw. De band is ook beschikbaar in maten met meer draagvermogen (extra load). De testers hadden goede ervaringen met deze autoband. Niet voor niets scoort hij zeer goed in diverse tests en in de bekende Winterbanden top-100.

Deze kwaliteitsband is een prima band om de winter veilig mee door te komen. Remgedrag, grip, tractie, stuurgedrag, rijcomfort en veiligheid: op al deze belangrijke onderdelen gooit de Continental ContiWinterContact TS 830 P hoge ogen.

Pure remkracht in de winter

Remmen met de Continental ContiWinterContact TS 830 P is in alle situaties even veilig als comfortabel. Door de hoge blokstijfheid in het midden van het loopvlakpatroon en het grote aantal groeven zijn de grijpranden van de band optimaal gevormd. Dat levert perfecte remprestaties op natte, besneeuwde en ijzige wegen. De korte afwateringsgroeven zorgen voor een snelle waterafvoer, wat een betere bescherming biedt tegen aquaplaning. Het grote aantal zijranden in het loopvlakpatroon verbetert de stuurprecisie op sneeuw. En ook op droge wegen houdt de band zich geweldig, doordat het loopvlak is onderverdeeld in lange, smalle blokken in het midden en kortere, brede blokken in de schouder. Hierdoor verbeteren het rijgedrag en het rijcomfort aanzienlijk.

Betere tractie op sneeuw

Het grote aantal blokken en groeven op de schouders van de band en de toepassing van nulgraad sinusgroeven zorgen voor meer grijpranden. De band graaft zich beter en dieper in op sneeuw, waardoor een betere grip en tractie op sneeuw ontstaat.

Lange levensduur

Ondanks alle sterke winterse eigenschappen is de Continental ContiWinterContact TS 830 P ook nog eens erg duurzaam. De blokstijfheid heeft een gelijke spreiding, dus ook de drukverdeling van het contactvlak met de grond is evenwichtig. Hierdoor slijt de band langzamer en gelijkmatiger, waardoor hij langer meegaat en je uiteindelijk geld bespaart.

Heb je een lekke band, of zijn je banden toe aan vervanging naar aanleiding van een kleine beurt of grote beurt en je wilt graag je banden wisselen? Twijfel dan niet langer!

Ben je op zoek naar nieuwe banden, en je vraagt je af, waar kan ik mijn bandenmaat vinden? Wij van BandenConcurrent geven als tip altijd mee om te kijken naar de huidige gemonteerde banden onder je auto. De maat die op die band staat aangegeven is de maat die onder jouw auto past! Er zijn een tal van beschikbare maten in assortiment. Daarnaast is deze band geschikt voor zowel stalen velgen als aluminium velgen.

Bestel je deze relatief goedkope banden online dan versturen wij dankzij onze gratis verzending je banden gratis!


Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Continental ContiWinterContact TS 830 P

16 Inch

17 Inch

19 Inch

21 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be