Goodyear DuraGrip

Seizoen: Zomerbanden Zomerbanden

De Goodyear Duragrip blinkt uit in:

  • Geluidsniveau
  • Brandstofbesparing
  • Weerstand tegen aquaplaning
  • Lage CO2-uitstoot
  • Kilometrage

Goodyear DuraGrip

De Goodyear Duragrip is een zomerband voor personenauto’s. Het is een autoband die speciaal is ontwikkeld op duurzaamheid. Dat wil zeggen dat hij aanzienlijk langer meegaat door een speciale constructie die de rolweerstand vermindert.

Door het fabricageproces van de Goodyear Duragrip draagt de band het label ‘milieuvriendelijk’. Er zijn schonere componenten gebruikt, die de uitstoot van CO2 tijdens zowel de productie als het gebruik verminderen.

Banden van Goodyear staan al vele jaren lang bekend om hun veiligheid. Veel fabrikanten van auto’s adviseren deze banden en bij sommige merken is deze band zelfs de eerste montage.

De Goodyear Duragrip is de favoriete band van onder andere bestuurders van de Mazda 323, de Nissan Note, de Peugeot 206, de Peugeot 406 en de Renault Clio. En straks misschien ook wel die van jou?

Tests zomerbanden

Voor de Goodyear Duragrip zijn enkele zomerbandentests uitgevoerd. Het resultaat van deze tests zie je hieronder.

Zomerbanden testen:

ANWB 2015 (Zomerbandentest 205/55 R16) (1e plaats)

Efficiëntie

De Goodyear Duragrip is gemaakt om te excelleren in efficiëntie. De band gaat zuiniger om met brandstof en je kunt er meer kilometers mee rijden. Dit komt door een speciale voorziening om de drukverdeling op de band te verbeteren. Hierdoor rolt de band beter over het wegdek. Tegelijkertijd zorgt de 3D-BIS-technologie van Goodyear voor een verbeterd wegcontact en een betere handling. Het asymmetrisch met een stijf schoudervlak draagt bij aan meer veiligheid en stabiliteit in bochten. De band heeft door z’n profiel ook een hoge weerstand tegen aquaplaneren.

Duurzaam

Ben je op zoek naar een duurzame band van een premium merk? Dan kan deze Goodyear Duragrip weleens jouw band zijn. Je geniet met deze band van een comfortabele en stille rit. De gedachte dat je kilometer na kilomater bespaart op brandstofkosten is prettig. Net als het idee dat je duizenden kilometers langer kunt rijden, voordat de banden vervangen hoeven te worden.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be