Nokian

De goedkoopste Nokian van België.Gegarandeerd.

Finse kwaliteit: Nokian banden

Nokian banden is gevestigd in de stad Nokia (vandaar de naam) in Finland. Het bedrijf maakt banden voor auto’s, vrachtwagens, bussen en zwaar materieel. Nokian banden staan vooral bekend om de kwaliteit van de winterbanden. Logisch ook, de Finse winters zijn nogal streng. Het bedrijf runt de enige permanente winterbandentestbaan ter wereld.

Specialist in winterbanden

Nokian Tyres werd in 1932 als bandenfabrikant opgericht in Nokian, Finland. Daarvoor bestond het bedrijf al papierfabriek. Later concentreerde het bedrijf zich dus op de productie van rubber. De Europese dochter van het Japanse Bridgestone is aandeelhouder in het bedrijf. De Finnen concentreren zich nu op de vervangingsmarkt van autobanden. Daarbij is de levering van premium winterbanden een kernactiviteit. Nokian banden worden in 60 landen over de hele wereld geleverd.

Nokian Tyres levert niet aan autofabrikanten, maar richt zich volledig op de vervangingsmarkt voor consumenten. Nokian is een echte specialist in winterbanden. Dat blijkt wel uit het de permanente testlocatie voor winterbanden en het feit dat het bedrijf al in 1934 zijn eerste winterband ontwikkelde. Het bedrijf heeft ook meer patenten op winterbanden dan welke bandenproducent ook. Door onafhankelijke deskundigen worden de winterbanden van Nokian als favoriete winterbanden omschreven. In de vele winterbandentests komen ze steevast goed uit de verf.

Een aantal modellen winterbanden van Nokian hebben een lagere rolweerstand en daarmee een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot van CO2. Nokian was ook het eerste bedrijf dat een band ontwikkelde die het hele jaar door gebruikt kon worden. Daarvoor verschilde het profiel van de laterale en de mediale groeven. Het ene patroon was geoptimaliseerd voor de winter en het andere patroon was ontworpen voor alle seizoenen.

Het spreekt voor zich dat Nokian groot is in Scandinavië. De Finse, Zweedse en Noorweegse markten zorgen voor zo’n 40% van de omzet.

Nokian Hakkapeliitta: koning winterband

De Nokian Hakkapeliitta is een geavanceerde winterband die in meerdere varianten en maten te verkrijgen is. Deze band is in 80 jaar tijd geoptimaliseerd voor het gebruik onder de strengste winterse omstandigheden. Deze winterband is volledig geschikt voor de Scandinavische winter en kan dus zeker de Hollandse winter aan. Dat zeggen wij niet alleen, maar dat blijkt ook uit de talrijke winterbandentests die met deze Nokian winterband zijn uitgevoerd. De Nokian Hakkapeliitta staat bekend als een uiterst veilige band op ijs en sneeuw. Hij biedt een uitstekende handling op natte en droge wegen en hij heeft de laagste rolweerstand en het kleinste brandstofverbruik. Het keurmerk met de bergen en de sneeuwvlok is jouw garantie dat je met een officieel goedgekeurde winterband van doen hebt.

Nokian zomerbanden en all-seasonbanden

Heeft Nokian dan alleen maar winterbanden in het assortiment? Nee, zeker niet. Dat zou geen bestendig bedrijfsmodel zijn. Er vindt in de winterperiode zeker een piek plaats in de verkopen van Nokian banden, maar je kunt tegenwoordig ook Nokian zomerbanden en Nokian all-seasonbanden kopen. Bekende Nokian zomerbanden zijn de series Nokian eLine, Nokian iLine en Nokian Line.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be