Pirelli

De goedkoopste Pirelli van België.Gegarandeerd.

Pirelli banden: made in Italy

Alles wat de Italianen maken, doen ze met passie. Met autobanden is het al niet veel anders. Pirelli banden zijn wereldwijd bekend als ‘made in Italy’-banden, ook al is het Italiaanse bedrijf sinds eind 2015 in Chinese handen. Er zijn Pirelli zomerbanden, Pirelli winterbanden en all-seasonbanden van Pirelli. Daarnaast levert Pirelli veel banden voor de auto- en motorsport.

Een stukje geschiedenis

Pirelli werd al in 1872 opgericht door Giovanni Battista Pirelli. Het bedrijf zetelt in het Noord-Italiaanse Milaan. Het is groot in autobanden en banden voor vrachtwagens en motoren. Een kwart van de productie is bestemd voor eerste montage, driekwart is voor de vervangingsmarkt. Europa en Zuid-Amerika zijn belangrijke afzetmarkten voor Pirelli. De huidige CEO van Pirelli is Marco Tronchetti Provera, een schoonzoon van de laatste Pirelli die de leiding over het concern had. In feite is Pirelli dus nog steeds een familiebedrijf. Eind 2015 werd het bedrijf overgenomen door ChemChina, dat ongeveer 15 euro per aandeel voor Pirelli over had. Het hoofdkantoor blijft desalniettemin gewoon in Milaan.

Zomerbanden van Pirelli

Italië is natuurlijk het land van de zomer. De Italiaanse banden van Pirelli behoren dan ook tot de top onder de zomerbanden. De P7, P Zero en Cinturato zijn enkele van de populairste Pirelli zomerbanden. Zo staat Pirelli P Zero voor extreme autobeheersing in alle situaties. Je kunt rekenen op maximale tractie en remprestaties. Het asymmetrisch loopvlakprofiel met overlangse groeven beschermt je op natte wegen en biedt stabiliteit in de bochten. Zelfs op hoge snelheden heb je met deze banden veel grip. Populair is ook de Pirelli Cinturato, die in verschillende varianten verkrijgbaar is. Zo biedt de Cinturato P7 een perfecte combinatie van lage rolweerstand, kunststof en geluidscomfort, goede kilometerprestaties plus prima remprestaties en wendbaarheid. Het loopvlakprofiel is geoptimaliseerd voor minder rijgeluid, terwijl de centrale blokken en de robuuste buitenzone zorgen voor een uitstekende stuurrespons en controle in snelle bochten. De vier brede overlangse groeven voeren water snel af in situaties waarin aquaplaning voor kan komen. Door de innovatieve en geavanceerde hybride materialen slijten de banden zeer gelijkmatig.

Pirelli winterbanden

Behalve in zomerbanden is Pirelli ook sterk in winterbanden. In het Alpengebied moet je uiteraard kunnen rekenen op betrouwbare grip en voorspelbaar weggedrag. En ook in de rest van Europa. Daarom biedt Pirelli een uitgebreid assortiment winterbanden van de hoogste kwaliteit. Bekende typen Pirelli winterbanden zijn bijvoorbeeld de Pirelli Winter Sottozero, de Pirelli Cinturato Winter en de Pirelli Scorpion Winter. De Pirelli Winter Sottozero 3 is een winterband die excellent scoort onder alle winterse omstandigheden. Daarvoor biedt hij een speciale rubbercompound en een directioneel loopvlakprofiel in de vorm van een dubbele pijl. Daarmee heb je meer tractie in de sneeuw. De bredere groeven maken deze winterband uitstekend wendbaar op natte wegen en leveren goede remprestaties. De 3D-lamellentechnologie garandeert je betere wendbaarheid op droge wegen en kortere remafstanden.

Of kies all-season

Kies je er liever voor om jaarrond met één soort band te rijden? Dan heeft Pirelli ook een aantal all-season-banden in het assortiment. Daarmee kun je comfortabel en veilig op elk wegdek rijden. All-seasonbanden van Pirelli bieden een goede zijdelingse stabiliteit en tractie op een natte of besneeuwde weg.

Pirelli calendar “The cal”

Niet in de laatste plaats is Pirelli ook bekend om de beroemde kalender met vrouwelijk schoon. Deze exclusieve kalender wordt sinds 1964 jaarlijks uitgebracht. Hij is niet te koop. Je moet ‘m krijgen omdat je een belangrijke klant van Pirelli bent of een beroemd persoon. De modellen worden artistiek en uitdagend gefotografeerd door topfotografen van over de hele wereld. De britse topfotograaf Tim walker zal dit jaar de foto’s en thema’s op zich nemen.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be