Michelin

De goedkoopste Michelin van België.Gegarandeerd.

Het Franse bedrijf Michelin is een kwaliteitsproducent van autobanden, al meer dan 125 jaar lang. De onderneming maakt Michelin zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden. Op onze website vind je de allerbeste Michelin banden tegen de meest concurrerende prijzen.

Michelin: groots in banden

Michelin is het tweede bandenbedrijf ter wereld. Sinds de oprichting in 1889 door André en Édouard Michelin is het al een familiebedrijf. In het jaar 1999 nam Édouard Michelin de leiding over van zijn vader François Michelin. Aandeelhouders van het concern hebben geen rechtstreekse zeggenschap. De familie bepaalt nog steeds alles. Misschien is dat wel het geheim voor het succes.

Michelin was in het verleden ook eigenaar van de Franse autofabrikant Citroën. Nu richt het bedrijf zich volledig op de productie van banden. Michelin winterbanden, Michelin zomerbanden en Michelin all-seasonbanden worden over de hele wereld op nieuwe auto’s gemonteerd. Maar nog groter is de vervangingsmarkt voor Michelin. Deze bandenreus produceert zo’n 170 miljoen banden per jaar en dat doen ze met 110.000 man personeel.

Beroemd is natuurlijk ook de mascotte van Michelin: het overal bekende Michelinmannetje, dat je niet alleen op de type Michelin banden, maar ook op routekaarten en bij de restaurants met Michelinsterren – nog een uitvinding van Michelin – tegenkomt. Weinig mensen weten dat hij eigenlijk Bibendum heet.

Michelin zomerbanden

Michelin biedt een groot assortiment aan zomerbanden. Voor personenauto’s, voor SUV’s, voor vrachtauto’s en voor speciale voertuigen voor bijvoorbeeld de landbouw. Michelin zomerbanden blinken uit in veiligheid op zowel natte als droge wegen. Ze staan erom bekend overtollig water snel af te voeren, waardoor aquaplaning zo veel mogelijk wordt voorkomen. De rubbermengsels die Michelin voor zijn zomerbanden gebruikt, zijn van het hoogste niveau. Daardoor bieden Michelin zomerbanden altijd veel grip, onder alle omstandigheden. Niet zo vreemd dat Michelin de vaste keuze is van vele autofabrikanten.

De voordelen van Michelin winterbanden

In de periode van oktober tot en met maart kun je het beste kiezen voor Michelin winterbanden. In deze periode is het vaak nat en koud. Winterbanden van Michelin hebben een aangepast profiel en een speciale rubbersamenstelling die is aangepast op het weertype. Winterbanden bieden daarom meer grip en een kortere remweg bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. De wegligging is beter door het zachtere rubber dat voor Michelin winterbanden wordt gebruikt. Daarnaast bieden de lamellen in het profiel extra grip. Al met al kun je rekenen op een flinke portie extra veiligheid voor jou, je passagiers en ook je medeweggebruikers. Een extra voordeel van het gebruik van winterbanden is dat je je zomerbanden spaart. Deze gaan veel langer mee als je in de koude periode op winterbanden rijdt.

Toppers van Michelin

De absolute toppers van Michelin zijn de Michelin CrossClimate, de Michelin Pilot Sport 3, de Michelin Energy Saver Plus en de Michelin Primacy 3.

De Michelin CrossClimate verdient een speciale vermelding. Dit is een all-season of 4-seizoenenband van een uitzonderlijk hoge klasse, zoals alleen Michelin die kan maken. Een revolutionaire autoband die zowel ’s zomers als ’s winters uitzonderlijke prestaties levert. Dat is mogelijk door de unieke combinatie van technologie voor zomerbanden én winterbanden in één band. Het sneeuwvloksymbool op de band is jouw garantie dat deze Michelin band is opgewassen tegen barre omstandigheden in de winter. In landen waar winterbanden in de winter verplicht zijn, mag je ook met de Michelin CrossClimate rijden. Het kostte Michelin enkele jaren tijd om deze band te ontwikkelen, maar de reacties van zowel autofabrikanten als automobilisten zijn lovend. Echt een band die interessant is voor mensen die geen zin hebben om twee keer per jaar banden te verwisselen en die zich geen zorgen willen maken over of ze de juiste band voor het juiste weertype hebben.

De Michelin Pilot Sport 3 is bij bestuurders die regelmatig lange trajecten rijden bijzonder populair. Hij produceert weinig geluid en het voorspelbare en precieze gedrag draagt bij aan een ontspannen reis. Op rechte stukken wordt de remweg tot wel 3 meter verkort met de Michelin Pilot Sport 3. In bochten zorgt deze band voor een uitstekende wegligging.
Fabrikant Michelin heeft zijn jarenlange ervaring met de duurraces van Le Mans in deze band samengebracht. Toeval is het niet dat de Michelin Pilot Sport 3 al 15 opeenvolgende overwinningen tijdens de bekende 24 uur van Le Mans wist te behalen.

De Michelin Energy Saver Plus staat natuurlijk voor energiebesparing. Maar ook op andere punten presteert deze zomerband bovengemiddeld en – vergeleken met zijn voorganger – beter dan ooit tevoren. Zo is de Michelin Energy Saver Plus wéér veiliger geworden, gaat hij nog langer mee en verbruikt hij opnieuw minder brandstof. Door een nieuw loopvlak maakt hij meer oppervlaktecontact met het wegdek, waardoor je meer grip op de weg hebt – bij droog én nat weer. Het is duidelijk dat de Michelin Energy Saver Plus niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger rijdt.

De Michelin Primacy 3 is ontwikkeld als vervanger van de Primacy HP en is op alle aspecten beter geworden. Zowel op het gebied van veiligheid als levensduur en comfort. Je vindt niet snel een betere allround band voor deze scherpe prijs, dan de Michelin Primacy 3.

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be