Michelin Alpin 5

Seizoen: Winterbanden Winterbanden

De Michelin Alpin 5 scoort onder meer op:

  • perfect wegcontact
  • uitstekende remprestaties
  • optimale grip en stabiliteit
  • gunstig brandstofverbruik
  • lange levensduur

Michelin Alpin 5

De Michelin Alpin 5 is de ideale high performance winterband voor compacte auto’s, middenklassers en bestelauto’s. Als succesvolle opvolger van de Alpine 4 geeft deze premium band alle concurrenten het nakijken. Niet alleen op nat wegdek of besneeuwde wegen, maar ook op droog wegdek. Een garantie voor veilig en comfortabel autorijden onder alle winterse omstandigheden.

De nieuwe rubbermix en het verbeterd profiel van de Michelin Alpin 5 zorgen voor een uitstekend wegcontact en een stabiele wegligging. Verder is de tractie en grip op droge, natte, besneeuwde of bevroren wegen overtuigender dan ooit. Op diezelfde wegen is ook de remweg veilig kort. Bijkomend voordeel is dat de Michelin Alpin 5 band, naast al zijn voortreffelijke rijeigenschappen, erg zuinig voor je uitpakt. Dat komt onder meer door zijn lange levensduur en lage rolweerstand, dus gunstige brandstofverbruik.

Innovatief profiel

De Michelin Alpin 5 heeft een verbeterd en diep V-vormig profiel met meer profielblokken en lamellen dan zijn voorganger. Hierdoor is de tractie op winterse omstandigheden sterk toegenomen. Ook de duizenden kleine groeven in het loopvlak zijn nieuw ontworpen, zodat je veel minder last hebt van aquaplaning. Daarnaast zorgen de zelfblokkerende profielblokken ervoor dat je je auto met grotere precisie kunt besturen.

Best getest

Uit diverse Winterbandentests komt de Alpin 5 van Michelin steevast naar voren als beste op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. De Michelin Alpin 5 is volgens de ANWB (2014 en 2015) en de ADAC (2015) zelfs de beste op nat wegdek en besneeuwde wegen. En hij scoort een 5e plek in de Winterbanden top-100. Overigens ben je bij BandenConcurrent voor deze band op het juiste adres; wij scoren ook bij beoordelingsplatform De Telefoongids een gemiddelde van 9.0 over meer dan 9.000 reviews.


Test resultaten

Test resultaten

ANWB 2014 (Winterbanden test 195/65 R15) (7e plaats)

Deze band heeft de Alpin A4 vervangen.
De opvolger van deze band is de Alpin 5.

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Bandenmaat opzoeken

Zie hier de bandenmaten van Michelin Alpin 5

17 Inch

Kan ik je helpen?

Lees ook de veelgestelde vragen.

Copyright (C) 2019 - BandenExpert.be